Διεύθυνση γραφείων στα Χανιά: Παρθενίου Κελαϊδή 8, τηλέφωνο 28210-97590, κιν. 6934 402748

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Στην πολιτική, οι ωραίοι δεν έχουν χρέη ούτε εξαρτήσεις

Με αφορμή σχετικό δημοσίευμα για το θράσος των κομμάτων που ζητούν ψήφο καταχρεωμένα και με εγγυήσεις τις πιθανές επιχορηγήσεις του Κράτους μέχρι το 2016 (!), διευκρινίζουμε ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι δεν χρωστάνε σε κανέναν.
Θεωρούμε ότι δεν είναι σύμφωνο με τη νομοθεσία (αλλά και με τον ηθικό νόμο) κάποια κόμματα να επιχορηγούνται με κρατικά κονδύλια με ένα όχι ευκαταφρόνητο ποσό (που τα ίδια αποφάσισαν το ύψος του!) και να έχουν στη διάθεσή τους πολλαπλάσια τελικά κονδύλια δανειζόμενα τεράστια ποσά από τράπεζες (λες και δε φτάνουν οι «εισφορές» τύπου SIEMENS που ακόμη δεν ξέρουμε πού έχουν πάει στο σύνολό τους και δεν έχουν επιστραφεί ούτε καν αυτές που έγιναν γνωστές). Είμαστε βέβαιοι ότι όλα αυτά συνδέονται και με τη διαπλοκή συγκεκριμένων κομμάτων με συγκροτήματα ΜΜΕ πανελλαδικού χαρακτήρα, τα οποία φροντίζουν να αποκλείουν μονίμως τους Οικολόγους Πράσινους παρότι έχουν εκλέξει ευρωβουλευτή, σε πλήρη αντίθεση με ό,τι έκαναν με άλλα κόμματα στο παρελθόν.

Στην πολιτική, κόμματα και υποψήφιοι δεν πρέπει να έχουν χρέη και προπαντός εξαρτήσεις από τράπεζες, επιχειρήσεις και μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, να μη βασίζονται σε επιχειρηματικά συμφέροντα για την επιβίωσή τους. Μόνο έτσι θα διασφαλιστούν ίσοι όροι για τη συμμετοχή όλων στις εκλογές, για την πραγματική έκφραση της λαϊκής βούλησης και εντολής. Είναι θέμα πραγματικής δημοκρατίας εν τέλει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: