Διεύθυνση γραφείων στα Χανιά: Παρθενίου Κελαϊδή 8, τηλέφωνο 28210-97590, κιν. 6934 402748

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Ποιες είναι οι προτεραιότητες του Δήμου Χανίων;

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την απόφαση του Δήμου Χανίων να ξοδέψει 300.000 ευρώ για να …αλλάξει τις σκαλωσιές του θεάτρου της Ανατολικής Τάφρου! 300.000 ευρώ για να δοθεί μια «προσωρινή» λύση για τα επόμενα τρία χρόνια, καθώς δεν επιτρέπεται κάτι διαφορετικό από την Αρχαιολογία.
Την ίδια στιγμή που βρίσκει ο Δήμος «από δικά του έσοδα» 300.000 για να αλλάξει τις σκαλωσιές της Ανατολικής Τάφρου, «δεν μπορεί να βρει» χρήματα για να καλύψει στοιχειωδώς τη δωρεάν σίτιση των μαθητών στα σχολεία της περιοχής του.
Αποδεικνύεται έτσι περίτρανα ότι άλλες είναι οι προτεραιότητες του Δήμου Χανίων, οι εργολαβίες και τα έργα βιτρίνας κι όχι η αντιμετώπιση της πείνας που διογκώνεται με την ανεργία που έχει εκτοξευθεί στο 25% στα Χανιά, με βάση τις εκτιμήσεις του Εργατικού Κέντρου Χανίων, με πάνω από χίλια άτομα στα Χανιά να τρέφονται από συσσίτια (το Φιλόπτωχο Συσσίτιο της Σπλάντζιας, την Κοινωνική Κουζίνα, τα συσσίτια της εκκλησίας, το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Χαλέπας).
Η φτώχεια κι η πείνα και στη δική μας πόλη διογκώνονται και γίνονται εκρηκτικό προβλήματα με τις πολιτικές των μνημονίων και τις περικοπές στα προγράμματα και τις δομές πρόνοιας, με τις χιλιάδες απολύσεις και τα μικρά μαγαζιά που κλείνουν καθημερινά.
Η αντιμετώπισή τους θα έπρεπε να είναι πρώτη προτεραιότητα και για το Δήμο Χανίων. Τα 300.000 ευρώ θα μπορούσαν να διατεθούν:
• για να υπάρξει ένα δωρεάν γεύμα στα σχολεία για όλα τα παιδιά και για να στηριχθούν οι πρωτοβουλίες πολιτών για συσσίτια και δράσεις αλληλεγγύης.
• για φωτοβολταϊκά στα σχολεία καλύπτοντας τις δικές τους ανάγκες κι εξοικονομώντας έτσι ενέργεια και χρήματα που σήμερα πληρώνονται στη ΔΕΗ.
• για να αναστηλωθεί επιτέλους ένα τουλάχιστον Νεώριο για να χρησιμοποιείται για πολιτιστικές εκδηλώσεις, διατηρώντας έτσι και την ιστορική μνήμη, τον πολιτισμό και τα μνημεία αυτού του τόπου.

Όμως, όπως είπαμε, άλλες είναι οι προτεραιότητες του Δήμου Χανίων. Δεν είναι οι ανάγκες της κοινωνίας ούτε οι ανάγκες των καιρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: