Διεύθυνση γραφείων στα Χανιά: Παρθενίου Κελαϊδή 8, τηλέφωνο 28210-97590, κιν. 6934 402748

Δευτέρα 13 Απριλίου 2009

Ανάγκη τήρησης στοιχειωδών κανόνων για τις κεραίες


Η κίνηση να αφεθεί μια ολόκληρη πόλη, η Κίσαμος των Χανίων, για μια ολόκληρη εβδομάδα χωρίς δυνατότητα λειτουργίας κινητών τηλεφώνων, αποτελεί μια πρωτοφανή ενέργεια για τα ελληνικά χρονικά. Την αποκλειστική ευθύνη φέρουν οι εταιρείες, οι οποίες γνώριζαν από τo Φεβρουάριο τη δικαστική απόφαση να απομακρυνθούν οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας που λειτουργούσαν παράνομα δίπλα σε σχολεία της Κισάμου. Παρ’ όλα αυτά δεν έκαναν τίποτε απολύτως για να εξασφαλίσουν νόμιμα τις υπηρεσίες προς τους πελάτες τους.

Κάποια στιγμή θα πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι οι νόμοι ισχύουν για όλους, κι ότι ιδίως η κυβέρνηση, οι κρατικές υπηρεσίες και οι μεγάλες εταιρείες θα πρέπει να δίνουν το καλό παράδειγμα στην τήρηση των νόμων, που στην προκειμένη περίπτωση δεν επιτρέπουν τη λειτουργία κεραιών κινητής τηλεφωνίας δίπλα σε σχολεία και νοσοκομεία.

Η υγεία των παιδιών αλλά και η τήρηση των νόμων δεν είναι κάτι με το οποίο θα πρέπει να παίζουμε, ούτε αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης, ανάλογα με το πόσο μεγάλος και ισχυρός είσαι, ή ανάλογα με τις διασυνδέσεις που έχει κάποιος.

Εφ’ όσον λοιπόν υπάρχει νόμος που λέει ότι πρέπει οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας να μην είναι κοντά σε σχολεία, πρέπει να τηρείται. Εφ’ όσον υπάρχει δικαστική απόφαση για απομάκρυνση μιας κεραίας κινητής τηλεφωνίας, η απόφαση πρέπει να εφαρμοστεί.

Από κει και πέρα, οι εταιρείες έχουν ευθύνη απέναντι στους πελάτες τους να εξασφαλίσουν σήμα με νόμιμο τρόπο, μακριά από σχολεία και νοσοκομεία, π.χ. με κεραίες έξω από την πόλη.

Τονίζουμε την ευθύνη της κυβέρνησης για την υπόθεση αυτή, καθώς, τουλάχιστον μία από τις εταιρείες, είναι ακόμη κρατική, οπότε υπάρχει ευθύνη της κυβέρνησης που την ελέγχει, για ενέργειες όπως αυτή, τού να μην βρίσκει εναλλακτική λύση με άλλη κεραία επί 40 μέρες για να παρέχει τις υπηρεσίες για τις οποίες πληρώνεται, εφ’ όσον μια κεραία της έχει κριθεί παράνομη από τα δικαστήρια.

Για μας είναι η κυβέρνηση και το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών που πρέπει να φροντίσουν για την τήρηση της νομιμότητας και την εφαρμογή των νόμων στην περίπτωση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας στην Κίσαμο των Χανίων και σε ολόκληρη την Ελλάδα, κάτι που, απ’ ό,τι φαίνεται, προς το παρόν το έχουν αφήσει στις τοπικές πρωτοβουλίες πολιτών που δίνουν μόνες έναν σκληρό και άνισο αγώνα. Καλούμε τέλος τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων, τους βουλευτές του Νομού και τα κόμματα να πάρουν ξεκάθαρη θέση, εάν είναι υπέρ της προστασίας της υγείας των παιδιών και των πολιτών κι υπέρ της τήρησης των νόμων για όλους όσο ψηλά κι αν βρίσκονται, όσο οικονομικά ισχυροί κι αν είναι.

10-4-2009

Οικολόγοι Πράσινοι Χανίων

Δεν υπάρχουν σχόλια: