Διεύθυνση γραφείων στα Χανιά: Παρθενίου Κελαϊδή 8, τηλέφωνο 28210-97590, κιν. 6934 402748

Τετάρτη 1 Απριλίου 2009

Ο Ross Daly στο ψηφοδέλτιο των Οικολόγων Πράσινων για τις ευρωεκλογές

Σε συνέντευξη τύπου που οργανώθηκε την Τρίτη 31 Μαρτίου παρουσιάστηκε η συμμετοχή του Ross Daly στο ψηφοδέλτιο των Οικολόγων Πράσινων για τις ευρωεκλογές, καθώς και τα αποτελέσματα του συνεδρίου των Ευρωπαίων Πράσινων στις Βρυξέλες και η κοινή καμπάνια τους για τις ευρωεκλογές.
Στη συνέντευξη Τύπου συμμετείχαν οι:
- Ross Daly, Ιδρυτής και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Μουσικού Εργαστηρίου «Λαβύρινθος»
- Μιχάλης Τρεμόπουλος, επικεφαλής του ευρω-ψηφοδελτίου των Οικολόγων Πράσινων
- Νίκος Χρυσόγελος, συντονιστής της εκλογικής καμπάνιας
- Κάτια Λεμπέση, μέλος της Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων
Ο Μιχάλης Τρεμόπουλος τόνισε ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι στοχεύουν σε βαθιές πολιτικές αλλαγές αλλά και σε αλλαγές στον τρόπο ζωής μας. Κεντρικό μήνυμα της καμπάνιας μας είναι «Αλλάζουμε πολιτικές, αλλάζουμε και εμείς». Τόνισε ότι «η υποψηφιότητα του Ross Daly είναι και μια προσπάθεια να κρατηθεί ανοικτό και να γίνει βιώσιμο το μουσικό εργαστήρι «Λαβύρινθος» ως μια έμπρακτη απόδειξη της σημασίας που δίνουμε στα θέματα της οικολογίας και του πολιτισμού και ενίσχυσης της αλληλεγγύης των ενεργών πολιτών σε παρόμοιες πρωτοβουλίες».
Ο Ross Daly δήλωσε «η πρόσκληση να συμμετέχω στο Ευρωψηφοδέλτιο των Οικολόγων Πράσινων αποτελεί μια ιδιαίτερη τιμή για μένα και ταυτόχρονα μια σημαντική ευκαιρία να συνδέσω την έννοια της συνείδησης απέναντι στο περιβάλλον με την έννοια της συνείδησης απέναντι στην τέχνη και στον πολιτισμό».
Ο Νότης Μαυρουδής, σε μήνυμα του, τόνισε: «Ο Ross Daly αντιπροσωπεύει ένα μουσικό στοχασμό που έχει ρίζες στη γη, τον αέρα, τη θάλασσα της Κρήτης και της Μεσογείου, συνοδοιπόρος πλέον στις ιδέες της οικολογίας και της εναλλακτικής ζωής με πράσινο ορίζοντα, είναι μια διαλεχτή παρουσία στο κίνημα των πρασίνων, και με τη δική του συμμετοχή θα σπρώξει μπροστά τις ιδέες αυτές. Πέρα από το «καλώς ήρθες» χαίρομαι ιδιαιτέρως που ένας τέτοιος «σύντροφος» βρίσκεται ανάμεσά μας…»
Ο Νίκος Χρυσόγελος παρουσίασε τα αποτελέσματα του συνεδρίου των Ευρωπαίων Πράσινων (27-29/3) στις Βρυξέλες όπου συμμετείχε 9μελής αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων. «Οι Ευρωπαίοι Πράσινοι διεκδικούν βαθιές αλλαγές στο πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό σύστημα ως απάντηση στην τριπλή κρίση (οικονομική, κοινωνική και κλιματική». Κεντρικό μήνυμα της κοινής προεκλογικής εκστρατείας των Πρασίνων είναι η στροφή της Ευρώπης προς πράσινη κατεύθυνση με την υιοθέτηση ενός Πράσινου Νέου Συμβολαίου (Green New Deal) και τη δημιουργία 5.000.000 πράσινων θέσεων εργασίας.
Η Κάτια Λεμπέση μετέφερε τον ενθουσιασμό αλλά και την αλληλεγγύη που επικρατούσε μεταξύ των 1200 συμμετεχόντων στο συνέδριο από όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες αλλά και τις άλλες ηπείρους. «Είμαστε περήφανοι που ανήκουμε και είμαστε ενεργό μέλος σε αυτή την παγκόσμια δημοκρατική, πράσινη οικογένεια. «Οι Πράσινοι έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην προώθηση περιβαλλοντικών και κοινωνικών πολιτικών στις διάφορες χώρες και στο Ευρωκοινοβούλιο. Αλλά είναι αναγκαίο οι Ευρωπαίοι Πράσινοι να ενδυναμώσουν κι άλλο και να περιλαμβάνουν στην ομάδα του Ευρωκοινοβουλίου 1-2 ευρωβουλευτές των Οικολόγων Πρασίνων από τη χώρα μας. Δεν θα υπάρξει διέξοδος από την κρίση και προώθηση των αναγκαίων βαθιών αλλαγών χωρίς στροφή σε πράσινες λύσεις και χωρίς την ισχυρή παρουσία των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο και τα εθνικά κοινοβούλια»

Δεν υπάρχουν σχόλια: