Διεύθυνση γραφείων στα Χανιά: Παρθενίου Κελαϊδή 8, τηλέφωνο 28210-97590, κιν. 6934 402748

Σάββατο 6 Ιουνίου 2009

ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ


Οι Οικολόγοι Πράσινοι Χανίων καταγγέλλουν τους βανδαλισμούς κατά του εκλογικού περιπτέρου τους στην Πλατεία της Αγοράς των Χανίων που έγιναν χτες βράδυ. Άγνωστοι αναποδογύρισαν το περίπτερο κι έσκισαν και κατέστρεψαν αφίσες κι εκλογικό υλικό που υπήρχε στο περίπτερο.

Πρόκειται για καθαρά φασιστικής λογικής ενέργεια, που ακολουθεί ανάλογες επιθέσεις που δέχτηκαν τις προηγούμενες ημέρες εκλογικά περίπτερα της άλλων κομμάτων στην ίδια πλατεία, η οποία, πρέπει να σημειώσουμε, αποτελεί την πλέον κεντρική πλατεία της πόλης των Χανίων. Προκαλεί ερωτηματικά πώς γίνονται τόσες μέρες επιθέσεις κατά εκλογικών περιπτέρων των κομμάτων στην πλέον κεντρική πλατεία κι ουδείς αρμόδιος γνωρίζει οτιδήποτε…


Οι Οικολόγοι Πράσινοι Χανίων επέλεξαν μια ήπια εκστρατεία, αρνούμενοι να κολλήσουν αφίσες και μη χρησιμοποιώντας μεγάφωνα στο περίπτερό τους. Απ’ ό,τι φαίνεται όμως, κάποιοι ενοχλούνται από την παρουσία των Οικολόγων Πράσινων, δεν πιστεύουν στο δημοκρατικό διάλογο και τη δημοκρατία.


Ως Οικολόγοι Πράσινοι διεκδικούμε το δικαίωμά μας, δικαίωμα όλων των πολιτών, να εκφράζουμε την άποψή μας, να συμμετέχουμε και να αγωνιζόμαστε γι’ αυτά που πιστεύουμε με μη βίαιο τρόπο. Κάποιοι άλλο πιστεύουν στο νόμο της ζούγκλας και στην κυριαρχία του τρόμου.

Είναι γεγονός ότι η αταλάντευτη παρουσία των Οικολόγων Πράσινων στα κινήματα υπεράσπισης της φύσης, των ακτών μας, των παραλιών, των ελεύθερων χώρων, των ανθρώπινων δικαιωμάτων, της ειρήνης έχει ενοχλήσει μικρά και μεγάλα συμφέροντα. Η συμμετοχή τους στις ευρωεκλογές προκάλεσε έναν ανελέητο πόλεμο λάσπης, διαστρέβλωσης των θέσεών τους, με προφανή στόχο να μην εκφραστεί η βούληση των πολιτών να αλλάξει επιτέλους κάτι, να πάψουν να καίγονται τα δάση, να ληφθούν μέτρα για την κλιματική αλλαγή, να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας στην προστασίας της φύσης μέσα από την υπερψήφιση των Οικολόγων Πράσινων.

Η καλύτερη απάντηση σε τέτοιες φασιστικές ενέργειες είναι η συμμετοχή των πολιτών και η υπερψήφιση του ψηφοδελτίου των Οικολόγων Πράσινων στις αυριανές ευρωεκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: