Διεύθυνση γραφείων στα Χανιά: Παρθενίου Κελαϊδή 8, τηλέφωνο 28210-97590, κιν. 6934 402748

Πέμπτη 11 Ιουνίου 2009

Ευχαριστήριο των Οικολόγων Πράσινων Χανίων για το εκλογικό αποτέλεσμα

Η Συντονιστική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων Χανίων ευχαριστεί όλους τους Χανιώτες – Χανιώτισσες που με την ψήφο τους βοήθησαν στην επίτευξη του στόχου μας για τις Ευρωεκλογές, την εκλογή του πρώτου ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων. Επίσης, ευχαριστούμε τα τοπικά ΜΜΕ –έντυπα και ηλεκτρονικά- που φιλοξένησαν και προέβαλαν πρόθυμα τις απόψεις μας.

Σε σχέση με το εκλογικό αποτέλεσμα επισημαίνουμε ιδιαίτερα:

Παρά τις λυσσαλέες επιθέσεις κατά των Οικολόγων Πράσινων και την τεράστια αποχή, υπήρξε υπερδιπλασιασμός των ψήφων που πήραμε σε σχέση με τις προπέρσινες βουλευτικές εκλογές. Το ποσοστό που κέρδισαν οι Οικολόγοι Πράσινοι (3,45%) τους έδωσε μία έδρα στην Ευρωβουλή (Μιχάλης Τρεμόπουλος με εναλλαγή στο μέσο της θητείας, μετά από 2,5 χρόνια, με τη Μαρία Βασιλάκου).

Το αποτέλεσμα αυτό δημιουργεί δυνατότητα για πλατιά δημοσιοποίηση των θέσεων και της δραστηριότητάς μας στην ελληνική κοινωνία, πράγμα που θα ανοίξει το δρόμο και για την ελληνική Βουλή. Ήδη οι Οικολόγοι Πράσινοι αλλάζουν το πολιτικό σκηνικό στη χώρα μας, ενώ υποχρεώνουν όλα τα άλλα κόμματα να αναπτύξουν «οικολογικότερο» προφίλ. Το κατά πόσο υπάρχει ειλικρινής και ουσιαστικός προβληματισμός και όχι «πράσινη βιτρίνα» από την πλευρά τους, θα το δούμε στο άμεσο μέλλον…

Η ανάλυση των αποτελεσμάτων δείχνει κατά μεγάλη πλειοψηφία συνειδητή ψήφο και όχι γενικά «ψήφο διαμαρτυρίας». Προέρχεται κυρίως από ενεργούς πολίτες και απηχεί μια αύξηση της ευαισθητοποίησης της ελληνικής κοινωνίας στο οικολογικό τουλάχιστον ζήτημα.
Τα πιο ψηλά ποσοστά πανελλαδικά προήλθαν από την Κρήτη, ιδίως από το Ν. Χανίων (2ος πανελλαδικά, μετά τη Β’ Αθηνών), αποτέλεσμα της παρέμβασής μας στα πολλά και σοβαρά οικολογικά προβλήματα, στην παρουσία πολλών τοπικών περιβαλλοντικών κινήσεων αλλά και αρκετών θετικών παραδειγμάτων ήπιας / εναλλακτικής αειφορικής ανάπτυξης.

Τέλος, επανερχόμενοι στην Ε.Ε., δεσμευόμαστε για συνεχή πληροφόρηση της τοπικής κοινωνίας για τα όσα διαδραματίζονται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στα άλλα όργανα της Ε.Ε., και τα οποία μας επηρεάζουν άμεσα.

Η Συντονιστική Γραμματεία της Πολιτικής Κίνησης των Οικολόγων Πράσινων Χανίων

Δεν υπάρχουν σχόλια: