Διεύθυνση γραφείων στα Χανιά: Παρθενίου Κελαϊδή 8, τηλέφωνο 28210-97590, κιν. 6934 402748

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια διεκδικεί τη θέση της σε όλο τον πλανήτη

Ψήφισμα

Τις μέρες αυτές οι αραβικοί λαοί πρωταγωνιστούν στον αγώνα για ελευθερία, δημοκρατία και ανθρώπινα δικαιώματα, οδηγώντας σε κατάρρευση δικτατορικά καθεστώτα.

Παρά τον πλούτο των φυσικών πόρων των χωρών αυτών, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών τους ζει σε ακραία φτώχεια. Στη βάση αυτών των εξεγέρσεων βρίσκεται η αύξηση της τιμής βασικών τροφίμων, που οφείλεται στην κλιματική αλλαγή, τα κερδοσκοπικά παιχνίδια και την αντικατάσταση της παραγωγής τροφίμων με παραγωγή βιοκαυσίμων. Είναι αυτή η ανισότητα κι η φτώχεια που οδηγεί χιλιάδες μετανάστες στην Ευρώπη, κάποιοι από τους οποίους βρίσκονται σε απεργία πείνας στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, διεκδικώντας το αυτονόητο την αναγνώριση της ύπαρξής τους.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι Κρήτης στέκονται αλληλέγγυοι στον ελπιδοφόρο αγώνα των πολιτών του αραβικού κόσμου που αποτελεί μήνυμα για ολόκληρο τον πλανήτη, ότι ο κόσμος αυτός μπορεί να αλλάξει, όσο μεγάλα κι αν είναι τα οικονομικά συμφέροντα που στηρίζουν δικτατορίες και αυταρχικές κυβερνήσεις. Η επιτυχία των κινητοποιήσεων των αραβικών λαών μπορεί να εξασφαλίσει ένα καλύτερο μέλλον για τους ίδιους, αντιστρέφοντας τα καραβάνια των μεταναστών που θαλασσοπνίγονται στη Μεσόγειο αναζητώντας μια καλύτερη ζωή.

Είναι τιμή για την Κρήτη που προσφέρει βοήθεια στον απεγκλωβισμό από τη Λιβύη πολιτών πολλών χωρών με τα λιμάνια και τα αεροδρόμιά της. Επιπλέον τιμή θα αποτελέσει η συμβολή της Κρήτης στην αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στο λιβυκό λαό που δοκιμάζεται. Στις μεγάλες αυτές στιγμές το μόνο που πρέπει να μείνει είναι η χαρά της προσφοράς που δεν πρέπει να μολύνεται από τοπικιστικές μικρότητες.

Χανιά, 27-2-2011
Η Περιφερειακή Συνδιάσκεψη των Οικολόγων Πράσινων Κρήτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: