Διεύθυνση γραφείων στα Χανιά: Παρθενίου Κελαϊδή 8, τηλέφωνο 28210-97590, κιν. 6934 402748

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Απαράδεκτες θανατώσεις ζώων στα Χανιά

Οι Οικολόγοι Πράσινοι με αφορμή τις πρόσφατες δηλητηριάσεις ζώων στα Χανιά και ιδιαίτερα στο Γαλατά Χανίων καθώς και τις δολοφονίες σκύλων με όπλο στους Αγίους Αποστόλους, καταδικάζουν έντονα τις δολοφονικές ενέργειες που συνεχίζονται με αμείωτη ένταση στην περιοχή των Χανίων και στην Κρήτη γενικότερα ενάντια σε αδέσποτα και όχι μόνο ζώα (κυρίως όμως γάτες και σκύλους).
Τα ζώα αυτά δε βρέθηκαν στο δρόμο με τη θέληση τους αλλά κάποιο «ανθρώπινο» χέρι τα πέταξε και σίγουρα δεν αξίζουν τέτοια φρικτή μεταχείριση.
Τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες κάποιων ατόμων αποδεικνύουν όχι μόνο τον χαρακτήρα τους που είναι ενάντια στην ίδια την ύπαρξη και τη φύση αλλά και «ανθρώπους» που παίρνουν εύκολα τα όπλα για να σκοτώσουν ό,τι τους ενοχλεί!
Καλούμε τις αρχές να λάβουν τα μέτρα τους για τον εντοπισμό των υπευθύνων και την άμεση τιμωρία τους βάσει του νόμου. Δεν είναι δυνατόν να κυκλοφορούν ελεύθεροι "άνθρωποι" με όπλα που σκοτώνουν οπουδήποτε - πόσο μάλλον σε κατοικημένες περιοχές. Επίσης καλούμε τους Δήμους του νομού να συμμορφωθούν με την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία και να φροντίσουν για την δημιουργία καταφυγίων/κυνοκομείων έτσι ώστε να εκλείψει το απαράδεκτο φαινόμενο των αδέσποτων ζώων που κακοποιούνται και δολοφονούνται καθημερινά εκθέτοντας το νομό στο εξωτερικό με τις ανάλογες οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις.

Π.Κ Οικολόγων Πρασίνων Χανίων
Θεματική ομάδα προστασίας ζώων

Δεν υπάρχουν σχόλια: