Διεύθυνση γραφείων στα Χανιά: Παρθενίου Κελαϊδή 8, τηλέφωνο 28210-97590, κιν. 6934 402748

Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2009

Εβδομάδα δράσης κατά του πολέμου

Μετά το συλλαλητήριο αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό την Πέμπτη 8-01-09 στα Χανιά, πραγματοποιήθηκε, όπως είχε ανακοινωθεί , ανοιχτή σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων. Η συμμετοχή εκατοντάδων Χανιωτών, ντόπιων και μεταναστών, στη διαδήλωση της Πέμπτης έστειλε μήνυμα αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, και καταδίκης των εγκλημάτων του Ισραήλ. Ταυτόχρονα καταδίκασε την πολιτική των ΗΠΑ και Ε. Ε που στηρίζουν το Ισραήλ ,αλλά και την πολιτική των ίσων αποστάσεων της κυβέρνησης και των πολιτικών δυνάμεων που συμφωνούν, που ανάβει το πράσινο φως στο κράτος του Ισραήλ να εξαπολύει τις δολοφονικές επιδρομές του.
Οι συνεχιζόμενη εισβολή του Ισραήλ στη λωρίδα της Γάζας και ανηλεείς βομβαρδισμοί ακόμα και σχολείων ,τα χιλιάδες θύματα και ο συνεχιζόμενος αποκλεισμός της Γάζας δεν αφήνουν κανένα περιθώριο εφησυχασμού . Είναι επιτακτική ανάγκη να συνεχίσουμε και να εντείνουμε τις εκδηλώσεις συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό με κάθε δυνατό τρόπο .
Στη σύσκεψη αποφασίστηκαν:
1. Από την Παρασκευή 9-01-09 πραγματοποιείται βδομάδα αιμοδοσίας για τους Παλαιστίνιους της Γάζας. Σε συνεννόηση που έχει γίνει με το τμήμα αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων μπορεί ,όποιος θέλει, να δώσει αίμα για ον αγωνιζόμενο και σκληρά δοκιμαζόμενο Παλαιστινιακό λαό να πηγαίνει στην αιμοδοσία τις ώρες λειτουργίας. (Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο ,πρωί 9-2μ.μ.και απόγευμα 4-7μ.μ τις μέρες Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή )Επίσης την Πέμπτη 15 Γενάρη θα υπάρχει κινητή μονάδα αιμοδοσίας στο Εργατικό Κέντρο Χανίων από τις 9 το πρωί μέχρι τις 2μ.μ.

2. Την Πέμπτη 15 Γενάρη να πραγματοποιηθεί νέο Συλλαλητήριο στις 7μ.μ στην Πλ. Αγοράς και καλούνται κι άλλοι φορείς, συλλογικότητες, οργανώσεις , κόμματα να συνυπογράψουν το κοινό κάλεσμα, να βγάλουν ψηφίσματα και να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο και στις παρεμβάσεις που έχουν αποφασιστεί.
3. Την Τρίτη 13 Γενάρη θα δοθεί συνέντευξη τύπου στις 12 το μεσημέρι στο Εργατικό Κέντρο Χανίων .
4. Τετάρτη 14-01-09 και Πέμπτη 15-01-09 θα πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις στο κέντρο της πόλης ( πλ. Αγοράς) με μοίρασμα προκήρυξης .

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ’ ΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ !
Έξω οι Ισραηλινοί φονιάδες απ’ τη Γάζα!
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ –ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ

ΠΕΜΠΤΗ 15 ΓΕΝΑΡΗ 7 μ.μ ΠΛ. ΑΓΟΡΑΣ

Η εισβολή των δολοφόνων σιωνιστών του Ισραήλ στη λωρίδα της Γάζας έρχεται να συμπληρώσει τους συνεχείς βομβαρδισμούς που έσπειραν το θάνατο σε εκατοντάδες Παλαιστίνιους και σακάτεψαν χιλιάδες άλλους.
Για άλλη μια φορά ο παλαιστινιακός λαός πληρώνει με το αίμα αμάχων ακόμη και μικρών παιδιών το δικαίωμα του να ζει στην πατρίδα του. Η σφαγή των Παλαιστινίων από το Ισραήλ έχει τη στήριξη των ΗΠΑ και της Ε. Ε .Στάση που φανερώνει, ότι ο παλαιστινιακός λαός δεν μπορεί να στηριχτεί παρά μόνο στις δικές του δυνάμεις και στην αλληλεγγύη των λαών. Τα κροκοδείλια δάκρυα των κυβερνήσεων της Ε. Ε , της ελληνικής κυβέρνησης και όσων πολιτικών δυνάμεων συμφωνούν, προσπαθούν να κρύψουν ότι η πολιτική των ίσων αποστάσεων δίνει το πράσινο φως στα εγκλήματα του κράτους του Ισραήλ.
Ο Παλαιστινιακός λαός δεν είναι μόνος του . Είμαστε δίπλα του. Ο αγώνας του για μια λεύτερη πατρίδα πρέπει να δικαιωθεί και σ’ αυτό τον αγώνα του είμαστε συμπαραστάτες.
Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας και αλληλεγγύη μας στο δοκιμαζόμενο Παλαιστινιακό λαό και καλούμε το χανιώτικο λαό να εκφράσει έμπρακτα με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη του και να συμμετέχει μαζικά στη συγκέντρωση και διαδήλωση…ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 15 ΓΕΝΑΡΗ ΣΤΙΣ 7 Μ.Μ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
Για να απαιτήσουμε:
-Έξω οι ισραηλινοί απ’ τη Γάζα.
-Να σταματήσει αμέσως. ο αποκλεισμός της λωρίδας της Γάζας
-Να σταλεί κάθε αναγκαία βοήθεια (τρόφιμα –φάρμακα –ιατρικό υλικό ) και να απαιτήσουμε απ’ την κυβέρνηση να περιθάλψει τους βαριά τραυματισμένους Παλαιστινίους.
-ΕΞΩ οι Βάσεις του θανάτου απ’ τον τόπο μας.
ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ

ΕΛΜΕ Χανίων, Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Χανίων, Ενιαίος Σύλλογος φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης, Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Ν. Χανίων, Επιτροπή κατά των βάσεων και της εξάρτησης ,Κοινωνικό Στέκι –Στέκι Μεταναστών ,Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης, Σύλλογος Μάγκρεμπ ΄Αραμπι στην Κρήτη, Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο, ΣΥΡΙΖΑ , ΚΚΕ(μ-λ), ΜΕ.Ρ.Α, Οικολογική Πρωτοβουλία Χανίων ,Οικολόγοι Πράσινοι, ΣΕΚ, ΕΝΑΝΤΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: