Διεύθυνση γραφείων στα Χανιά: Παρθενίου Κελαϊδή 8, τηλέφωνο 28210-97590, κιν. 6934 402748

Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Καταδίκη της επίθεσης του Ισραήλ στα πλοία που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα

Οι Οικολόγοι Πράσινοι Κρήτης καταγγέλλουμε τη χτεσινή επίθεση των ισραηλινών στρατιωτικών δυνάμεων κατά της ειρηνικής νηοπομπής που μετέφερε εφόδια στη Γάζα, τη δολοφονία και των τραυματισμό απροσδιόριστου -ακόμα- αριθμού επιβατών και την ομηρία των υπολοίπων. Η επίθεση έγινε σε διεθνή ύδατα, 80 ναυτικά μίλια μακριά από τις ακτές του Ισραήλ και της Γάζας. Πρόκειται για μια ακόμη πράξη διεθνούς πειρατείας ενάντια σε πολίτες από τουλάχιστον 50 χώρες που συμμετείχαν στην προσπάθεια παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στην αποκλεισμένη Γάζα της Παλαιστίνης.

Επισημαίνουμε την ευθύνη συνολικά της διεθνούς κοινότητας που, δέσμια οικονομικο-πολιτικών συμφερόντων, επιτρέπει χρόνια τώρα την τρομοκρατική δράση του ισραηλινού κράτους εναντίον του Παλαιστινιακού λαού που αγωνίζεται για μια ελεύθερη πατρίδα και των ακτιβιστών από όλο τον πλανήτη που υποστηρίζουν μια ειρηνική και δίκαιη λύση του Παλαιστινιακού ζητήματος.

Έχουμε, όμως, να πούμε και για τις ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης. Όχι μόνο δεν βρισκόταν σε ετοιμότητα για το συγκεκριμένο θέμα (όπως καταγγέλλει η πρωτοβουλία «Ένα Καράβι για την Γάζα», συγγενείς των Ελλήνων επιβατών καλούσαν στο Υπουργείο Εξωτερικών και έβρισκαν τα τηλέφωνα κλειστά), αλλά διατηρεί τόσο καλές σχέσεις με το κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ, ώστε, τη στιγμή που έγινε η επίθεση, γίνονταν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις των δύο κρατών!

Οι Οικολόγοι Πράσινοι Κρήτης απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση:

να ενεργήσει για τηνάμεση απελευθέρωσηόλων των αιχμαλώτων και την επιστροφή των σκαφών του Στόλου της Ελευθερίας
να σταματήσει άμεσα τη στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ
να κλείσει την πρεσβεία του Ισραήλ και να διακόψει κάθε σχέση με το κράτος-τρομοκράτη.
Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας στη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Ηράκλειο στην Πλατεία Ελευθερίας στις 7 μ.μ και στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς στις 7.30 μ.μ. στα Χανιά. Επίσης συμμετοχή σε όλες τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και αντίστασης που θα ακολουθήσουν.



ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΚΡΗΤΗΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: