Διεύθυνση γραφείων στα Χανιά: Παρθενίου Κελαϊδή 8, τηλέφωνο 28210-97590, κιν. 6934 402748

Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

Οι Οικολόγοι Πράσινοι για την επίθεση κατά εκπαιδευτικού

Οι Οικολόγοι Πράσινοι Χανίων καταγγέλλουν την επίθεση κατά εκπαιδευτικού που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα σε συνοικία των Χανίων, 8.15 το βράδυ. Οι τρεις θρασύδειλοι δράστες επέλεξαν να επιτεθούν νύχτα σε μια γυναίκα.
Πρόκειται για μια φασιστική επίθεση κατά μιας εκπαιδευτικού που το «έγκλημα» που διέπραξε ήταν ότι έκανε εθελοντικά μαθήματα Ελληνικών σε μετανάστες. Τη φασιστική τους ιδεολογία αποκάλυψαν οι τρεις κουκουλοφόροι απειλώντας την εκπαιδευτικό και προσπαθώντας να χαράξουν σβάστικα στο χέρι της.
Υπενθυμίζουμε ότι έχουν προηγηθεί στα Χανιά επιθέσεις κατά μεταναστών, εμπρησμός και αναγραφή ναζιστικών συμβόλων στο Στέκι Μεταναστών, διπλός εμπρησμός της εβραϊκής Συναγωγής των Χανίων. Τώρα, στόχος άρχισαν να γίνονται και Έλληνες εκπαιδευτικοί, επειδή δραστηριοποιούνται διδάσκοντας Ελληνικά σε μετανάστες.(Τόσο πολύ υπερασπίζονται την «πατρίδα», που χτυπάνε αυτούς που διδάσκουν την Ελληνική Γλώσσα! Αυτό κι αν είναι «εθνικό» έργο!). Το ερώτημα είναι ποιος θα είναι ο επόμενος στόχος, κι αν θα πρέπει να θρηνήσουμε νεκρούς, πριν η κυβέρνηση κι οι τοπικές αρχές αφυπνισθούν και φροντίσουν να υπάρξουν συλλήψεις και παραδειγματικές τιμωρίες.
Οι ευθύνες ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι υπεύθυνες για την έξαρση των ρατστικών φαινομένων και των φασιστικών επιθέσεων όχι μόνο γιατί επί των ημερών τους παραμένουν όλες αυτές οι υποθέσεις ανεξιχνίαστα εγκλήματα, αλλά και γιατί η πολιτική λιτότητας και όξυνσης της φτώχειας και της ανεργίας που ακολουθούν, οξύνει και πολλαπλασιάζει τέτοια φαινόμενα.
Ο οικολογικός χώρος έχει θέση αρχής τη μη βίαιη δράση. Είναι υπέρ μιας ανεκτικής κοινωνίας, στην οποία διαφορετικοί άνθρωποι συνυπάρχουν ειρηνικά. Στη φύση, η βιοποικιλότητα, η ποικιλομορφία ενός οικοσυστήματος αποτελεί δύναμη και όρο επιβίωσής του. Αντίθετα, η μονοκαλλιέργεια αδυνατίζει ένα οικοσύστημα, το κάνει ευάλωτο σε ασθένειες κι οδηγεί σε κατάρρευση. Έτσι και στην κοινωνία, μια κλεισμένη στον εαυτό της κοινωνία είναι καταδικασμένη να καταρρεύσει. Η Ελλάδα δεν έχει τίποτε να φοβηθεί από άλλους πολιτισμούς και διαφορετικούς ανθρώπους. Εδώ και χιλιάδες χρόνια, η ελληνική γλώσσα επιβίωσε σε ανοιχτή επαφή με γειτονικούς πολιτισμούς, αξιοποιώντας στοιχεία από αυτή την επαφή.
Η χανιώτικη κι η ελληνική κοινωνία δεν πρέπει να ξεχάσουν τι σημαίνει φασισμός και ναζισμός. Δεν ξεχνάμε τις σφαγές γυναικοπαίδων στην Κάντανο, στα Καλάβρυτα, στο Δίστομο, σε δεκάδες μαρτυρικά χωριά και πόλεις της Ελλάδας. Δεν ξεχνάμε το Νταχάου, τα κρεματόρια και την εξόντωση εκατομμυρίων ανθρώπων σε στρατόπεδα συγκέντρωσης στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, επειδή ήταν Εβραίοι, αντιστασιακοί, τσιγγάνοι, άτομα με ειδικές ανάγκες, επειδή είχαν διαφορετική άποψη από τους Ναζί, επειδή δεν αποτελούσαν μέλη της «ανώτερης Άρειας φυλής». Εμείς δεν πιστεύουμε σε ανώτερες και κατώτερες φυλές, σε ανώτερους και κατώτερους ανθρώπους, σε γεννημένους ελεύθερους και γεννημένους σκλάβους. Εμείς θέλουμε μια κοινωνία ελεύθερων δημοκρατικών πολιτών, χωρίς σκλάβους, χωρίς ταπεινούς και καταφρονεμένους.
Δεν ξεχνάμε το καθεστώς τρόμου που επέβαλαν και τα ερείπια που άφησαν σε ολόκληρη την Ευρώπη οι Ναζί.
Ποτέ πια φασισμός! Ποτέ πια ναζισμός!

Δεν υπάρχουν σχόλια: