Διεύθυνση γραφείων στα Χανιά: Παρθενίου Κελαϊδή 8, τηλέφωνο 28210-97590, κιν. 6934 402748

Σάββατο 17 Μαΐου 2014

.Επίσκεψη υποψήφιας Ευρωβουλευτή Οικολόγων Πράσινων Σοφίας Ιερεμία στη ΓΑΙΑ

Χανιά 13/5/14




Κατά την επίσκεψη της υποψήφιας Ευρωβουλευτή Οικολόγων Πράσινων Σοφίας Ιερεμία ακολουθούμενη από κλιμάκιο της Π.Κ. Χανίων καθώς και απο τον Α.Τροχαλάκη μέλος του κόμματος Πειρατών Ελλάδας, στον Συνεταιρισμό Παραγωγών-Καταναλωτών Βιολογικών προϊόντων ΓΑΙΑ, έγινε ενημέρωση από τον Πρόεδρο Ν.Παγιαυλά.
Ο Πρόεδρος αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Συν/σμος και αφορούν την έλλειψη τεχνογνωσίας από τους παραγωγούς καθώς και την αδυναμία τους να ενταχτούν σε Ομάδες Παραγωγών.
Σε σχέση με τους Καταναλωτές τα προβλήματα εστιάζονται όπως αναφέρθηκε, στην έλλειψη ενημέρωσης από τη πολιτεία, στην ευρύτερη κρίση της αγοράς (όμως τώρα η κατάσταση αρχίζει να ισορροπεί), ενώ οι τιμές που δίνουν οι παραγωγοί είναι σχεδόν ίδιες ή λίγο ακριβότερες των συμβατικών.
Τέλος αναφέρθηκε στο πρόβλημα της ανεξέλεγκτης αγοράς Βιολογικών Προϊόντων από καταστήματα που λειτουργούν χωρίς πιστοποιητικά , ενώ πωλούν βιολογικά και συμβατικά προϊόντα. Αντίθετα ο Συνεταιρισμός ΓΑΙΑ, έχει καταξιωθεί στη συνείδηση των πολιτών για τη σοβαρότητα και εγκυρότητα στην εμπορία Βιολογικών Προϊόντων καθώς και την συνεχή ενημέρωση των Χανιωτών μέσα από τα ΜΜΕ, Εκπαιδευτικούς φορείς, Δελτία Τύπου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: