Διεύθυνση γραφείων στα Χανιά: Παρθενίου Κελαϊδή 8, τηλέφωνο 28210-97590, κιν. 6934 402748

Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Επίσκεψη υποψήφιας Ευρωβουλευτή Οικολόγων Πράσινων Σοφίας Ιερεμία στη ΔΕΔΙΣΑ

Χανιά 12/05/14 




Κατά την επίσκεψη της υποψήφιας Ευρωβουλευτή Οικολόγων Πράσινων Σοφίας Ιερεμία ακολουθούμενη από κλιμάκιο της Π.Κ. Χανίων, στις εγκαταστάσεις της ΔΕΔΙΣΑ στο Ακρωτήρι, αρχικά έγινε συζήτηση- ενημέρωση με τους εργαζόμενους και ακολούθησε συζήτηση με  τον Πρόεδρο κ.Καστρινάκη  καθώς και με τον Δ/ντα Σύμβουλο κ. Πατεράκη.
Οπως τονίστηκε  ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση φέρει μεγάλη ευθύνη για τη διαχείριση των απορριμμάτων και ειδικότερα το πρόβλημα διαχείρισης ογκωδών απορριμμάτων, αφού οι Δήμοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν με αποτέλεσμα τη δημιουργία μικρών χωματερών.
Αναφερόμενοι στο θέμα της ευαισθητοποίησης των πολιτών, εστίασαν στην πρόληψη όπως τη μη χρήση πολλών συσκευασιών από τους καταναλωτές, την επαναχρησιμοποίηση (όπως την δημιουργία Ανταλλακτικών Βιβλιοθηκών στα Κουνουπιδιανά, Δικαστήρια, Σούδα), καθώς και την Οικιακή Κομποστοποίηση ώστε να μειωθεί το κόστος διαχείρισης..
Τέλος ο κ. Καστρινάκης αναφέρθηκε στο μείζον θέμα που είναι ο μελλοντικός χαρακτήρας που θα έχουν οι μονάδες διαχείρισης , Δημόσιο ή Ιδιωτικό λέγοντας «…Δεν χρειάζονται εκπτώσεις σε θέματα περιβαλλοντικής διαχείρισης , προκειμένου να βελτιωθεί το κέρδος. Πρέπει να στηριχτεί ο Δημόσιος χαρακτήρας  ».









Δεν υπάρχουν σχόλια: