Διεύθυνση γραφείων στα Χανιά: Παρθενίου Κελαϊδή 8, τηλέφωνο 28210-97590, κιν. 6934 402748

Δευτέρα 5 Απριλίου 2010

Για την κόντρα κατάληψης "Ρόζα Νέρα" - Πολυτεχνείου

Σχετικά με τη διαμάχη Πολυτεχνείου Χανίων και κατάληψης «Ρόζα Νέρα» στο χώρο της πρώην Μεραρχίας, οι Οικολόγοι Πράσινοι Χανίων έχουμε να παρατηρήσουμε να παρακάτω:

Αναγνωρίζουμε πως η συγκεκριμένη κατάληψη είναι ένας ζωντανός χώρος, με πολύχρονη παρουσία στην πόλη μας, που έχει οργανώσει πλήθος πολιτιστικών και πολιτικών εκδηλώσεων και παρεμβάσεων. Πάρα πολλοί Χανιώτες και Χανιώτισσες έχουν συμμετάσχει σ αυτές. Είναι ένα στέκι που προσφέρει δυνατότητα πολιτισμένης ψυχαγωγίας σ όλους-ες, ακόμα και σε νέους άνεργους, χαμηλόμισθους κ.λ..π. Γι αυτό ακριβώς θεωρούμε σημαντική την ύπαρξή του στην πόλη, άσχετα με τις όποιες πολιτικές διαφορές έχουμε.

Όσον αφορά το κτίριο της Μεραρχίας, θέτουμε το ερώτημα αν πραγματικά υπάρχει προγραμματισμός για άμεση χρησιμοποίησή του για στέγαση κάποιου τμήματος (σχολής) του Πολυτεχνείου. Σ’ αυτή την περίπτωση, υπενθυμίζουμε πως το Πολυτεχνείο Κρήτης έχει στην κατοχή του έναν μεγάλο αριθμό ακινήτων στα όρια του Δήμου Χανίων (πολλά από αυτά αναξιοποίητα και με μηδαμινές προοπτικές άμεσης χρήσης), και θα μπορούσε, με πνεύμα κοινωνικής ευαισθησίας, να παραχωρήσει τη χρήση ενός από αυτά για τις δραστηριότητες που σήμερα γίνονται στο κτίριο της πρώην Μεραρχίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: