Διεύθυνση γραφείων στα Χανιά: Παρθενίου Κελαϊδή 8, τηλέφωνο 28210-97590, κιν. 6934 402748

Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Η βία μιλάει πάντα τη γλώσσα της εξουσίας

H Πολιτική Κίνηση Χανίων των Οικολόγων Πράσινων καταγγέλλει την επίθεση με εμπρηστικό μηχανισμό που δέχθηκαν χτες, λίγο μετά τις 12.30 το μεσημέρι, τα γραφεία των Οικολόγων Πράσινων στη Θεσσαλονίκη, στην οδό Πλάτωνος 1. Παρόμοιες επιθέσεις έγιναν την ίδια ώρα και σε γραφεία πολιτικών από άλλα κόμματα.

Για την επίθεση που δεχθήκαμε, οι εκπρόσωποι τύπου των Οικολόγων Πράσινων Ιωάννα Κοντούλη και Γιάννης Παρασκευόπουλος έκαναν την ακόλουθη κοινή δήλωση:

«Η τυφλή βία χτύπησε και τα γραφεία των Οικολόγων Πράσινων στη Θεσσαλονίκη, απειλώντας ανθρώπινες ζωές. Μέλη μας κινδύνεψαν σοβαρά και εγκλωβίστηκαν για αρκετή ώρα.

Όποιες κι αν ήταν οι προθέσεις και τα κίνητρα, η βία μιλάει πάντα τη γλώσσα της εξουσίας. Είτε το θέλουν είτε όχι, η επίθεση αυτή φέρνει τους εμπνευστές της στο ίδιο στρατόπεδο με όσους ενοχλούνται από τη διαδρομή των Οικολόγων Πράσινων στη Θεσσαλονίκη: τα οικοπεδικά συμφέροντα, τους εθνικιστικούς κύκλους που τρώνε τις σάρκες της χώρας, τους μηχανισμούς της «σκοτεινής πλευράς» της πόλης.

Περιστατικά όπως το σημερινό, κάνουν ακόμη εντονότερη τη δέσμευσή μας στην αρχή της Μη Βίας, μόνη ικανή να αμφισβητήσει ένα χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα».

Η δράση των Οικολόγων Πράσινων για την υπεράσπιση του δάσους του Σέιχ Σου στη Θεσσαλονίκη, των δασών και κατά των μεταλλείων στη Χαλκιδική, η ξεκάθαρη στάση τους κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, η σταθερή υποστήριξή τους στη μη βία και την ειρήνη, η σύγκρουσή τους με τεράστια οικονομικά συμφέροντα που σέρνουν εδώ και χρόνια τον ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλη Τρεμόπουλο στα δικαστήρια σε αλλεπάλληλες δίκες, αυτά όλα είναι που κάνουν κάποιους να θεωρούν «επικίνδυνους» για το σύστημα που κυβερνά τους Οικολόγους Πράσινους.

Τώρα, εκφράζονται και με βόμβες, δείχνοντας το πραγματικό αποτροπιαστικό τους πρόσωπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: