Διεύθυνση γραφείων στα Χανιά: Παρθενίου Κελαϊδή 8, τηλέφωνο 28210-97590, κιν. 6934 402748

Δευτέρα 7 Ιουλίου 2008

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑΣ – ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

Οι Οικολόγοι Πράσινοι Κρήτης οργανώνουν συνάντηση των Ομάδων Παιδείας και Νεολαίας της Περιφερειακής Οργάνωσης Κρήτης, στα Χανιά, το Σάββατο 12 Ιουλίου, από τις 10.30 έως τις 13.30.

Θέμα της Συνάντησης «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και Νεολαία»

Το θέμα αυτό προτείνεται επειδή είναι προνομιακό για μας, μιας και η κατεξοχήν δική μας πρόταση για την Παιδεία είναι η Περιβαλλοντική Εκπαίδευση. Είναι σημαντικό να ξέρουμε πώς λειτουργεί σήμερα στην Ελλάδα, τι προβλήματα αντιμετωπίζει, τι δυνατότητες δίνει σε μαθητές κι εκπαιδευτικούς και να συζητήσουμε τι θα πρέπει να προτείνουμε ως Οικολόγοι Πράσινοι σχετικά με την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση.

Εισηγήσεις για το θέμα αυτό (με προβολή POWERPOINT) θα γίνουν από τους Παύλο Δασκαλάκη, υπεύθυνο του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ιεράπετρας (με θέμα το θεσμό των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και τον τρόπο λειτουργίας τους) και Φώτη Ποντικάκη, υπεύθυνο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων (για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση στο σχολείο και το ρόλο των Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης).

Μετά από τις εισηγήσεις, θα υπάρχει διάλειμμα για καφέ – χυμό (γύρω στις 12) και θα ακολουθήσει συζήτηση με θέμα τους τρόπους οργάνωσης και παρέμβασης των νέων (θέματα, πρακτικές κλπ).

1 σχόλιο:

Φώτης είπε...

Πρόταση ff, μέλος forum Πρασίνων:

Βάλτε ένα λάπτοπ και δυο μικρόφωνα, καταγράψτε τα όλα, και στείλτε τα (μαζί με τα powerpoint κτλ.) να φτιάξω εύχρηστο πακέτο για όλους. Έχω εμπειρία.

Γιατί απ'την Κρυσταλλοπηγή ως την Ορεστιάδα,
κι απ'την Καλαμάτα ως το Πολύκαστρο,
είμαστε πολλοί που ΔΕΝ μπορούμε να'ρθουμε στην Κρήτη.

Γράψτε τον κόπο σας,
είναι λίπασμα για το μυαλό.

(Δωρεάν. Εννοείται. Επαφή για λεπτομέρειες: 2310 690522)