Διεύθυνση γραφείων στα Χανιά: Παρθενίου Κελαϊδή 8, τηλέφωνο 28210-97590, κιν. 6934 402748

Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Συνάντηση Οικολόγων Πράσινων με το Δήμαρχο Χανίων

Αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων Χανίων αποτελούμενη από τους Βαγγέλη Μαρκάκη, Φώτη Ποντικάκη, Λιάνα Σαρχάνη και Γιώργο Σκουλά συναντήθηκε με το Δήμαρχο Χανίων Μ. Σκουλάκη την Τρίτη 10 Απριλίου 2012 στο Δημαρχείο Χανίων.
Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ενημέρωση για τα ζητήματα του Δήμου Χανίων. Μεταξύ άλλων συζητήθηκε το θέμα των Αγίων Αποστόλων με τη δικαστική διεκδίκηση τμήματός του από ιδιώτες, το θέμα της παραχώρησης του στρατοπέδου Μαρκοπούλου, το θέατρο της Ανατολικής Τάφρου, το Μεγάλο Αρσενάλι, το Παλιό Νοσοκομείο, το πρώην Ψυχιατρείο και ο σχεδιαζόμενος ξενώνας για αστέγους, τα Κολυμβητήρια των Χανίων, τα οικονομικά του Δήμου και το θέμα της καθαριότητας.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι τόνισαν την ανάγκη να δοθεί έμφαση στην κοινωνική πολιτική για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης που πλήττει πολλούς συμπολίτες μας (στήριξη αστέγων, συσσιτίων και Κοινωνικών Παντοπωλείων). Παράλληλα επισήμαναν τη δυνατότητα να ενταχθούν τα σχολεία των Χανίων σε πρόγραμμα ανάπτυξης φωτοβολταϊκών στις στέγες τους και να προχωρήσουν άλλα μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας (φυτεμένες στέγες, σκίαστρα, μονώσεις κλπ). Ακόμη, για τα Κολυμβητήρια όπου υπάρχει μεγάλο λειτουργικό κόστος, πρόταση των Οικολόγων Πράσινων είναι να αξιοποιηθεί η ηλιακή ενέργεια για τη θέρμανση του νερού, μια λύση που και οικονομική είναι και οικολογική. Πρότειναν επίσης τη δημιουργία πεζοδρόμων και ποδηλατοδρόμου που να ενώνει τους Αγίους Αποστόλους με την πόλη των Χανίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: