Διεύθυνση γραφείων στα Χανιά: Παρθενίου Κελαϊδή 8, τηλέφωνο 28210-97590, κιν. 6934 402748

Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Επίσκεψη των Οικολόγων Πράσινων στο Δημαρχείο Πλατανιά


Αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων Χανίων αποτελούμενη από τους Μπονατάκη Μιχάλη, Κανδύλα Σεραφείμ, Αρνέλλο Γιάννη και Κατερίνα Καλυβιανάκη, επισκέφθηκαν το δημαρχείο Πλατανιά στις 17/4 και είχαν μια εκτεταμένη και εποικοδομητική συζήτηση με το δήμαρχο Πλατανια και μέλη του δημοτικού συμβουλίου για τα προβλήματα καθώς και για πιθανές λύσεις για μια βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής.
Αυτό που επεσήμανε ο δήμαρχος Πλατανιά κ. Μαλανδράκης ήταν ότι, στην περιοχή, όπως και στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας, δεν υπάρχει χωροταξικός σχεδιασμός, γεγονός που δημιουργεί προβλήματα στη σωστή χωροθέτηση των ΑΠΕ στην περιοχή. Επίσης στην προσπάθειά τους να προχωρήσουν ένα πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης των σχολείων της περιοχής βρήκαν εμπόδια από το γεγονός ότι όλα είναι χτισμένα χωρίς...οικοδομική άδεια, πρόβλημα που προσπαθούν να λύσουν εντάσσοντάς τα στο πρόγραμμα για τα αυθαίρετα.
Το γεγονός ότι η ενδοχώρα είναι αποψιλωμένη από πληθυσμό δημιουργεί προβλήματα και επιπλέον οικονομική επιβάρυνση στο δήμο για σωστή διαχείριση της περιοχής, π.χ. αποκομιδή απορριμμάτων, οδοποιία κ.λ.π.
Οι προτάσεις των Οικολόγων Πράσινων για την περιοχή ήταν:
Να γίνει στροφή προς ένα διαφορετικό τουριστικό μοντέλο, που να περιλαμβάνει αγροτουρισμό, περιπατητικό, γαστρονομικό και γενικά σε ήπιας μορφης τουρισμό.
• Να χρησιμοποιούνται από τα ξενοδοχεία και εστιατόρια της περιοχής, ντόπια και, αν είναι δυνατόν, βιολογικά προϊόντα.
• Να γίνει ενημέρωση στους ξενοδόχους για να χρησιμοποιούν κάδους ανακύκλωσης και κομποστοποίησης οργανικών υπολειμμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: