Διεύθυνση γραφείων στα Χανιά: Παρθενίου Κελαϊδή 8, τηλέφωνο 28210-97590, κιν. 6934 402748

Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Συνάντηση Οικολόγων Πράσινων με το Δήμο Αποκορώνου

Αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων Χανίων αποτελούμενη από τους Βαγγέλη Κατσανεβάκη και Φώτη Ποντικάκη συναντήθηκε με το Δήμαρχο Αποκορώνου Γρηγόρη Μαρκάκη κα τους αντιδημάρχους Μανώλη Νικολούδη και Στέλιο Μιχελάκη την Τρίτη 11/4/2012, στο Δημαρχείο Αποκόρωνα στις Βρύσες.
Συζητήθηκαν θέματα όπως η διαχείριση των απορριμμάτων, η προστασία του περιβάλλοντος, η λίμνη Κουρνά, τα φωτοβολταϊκά στα σχολεία, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Βάμου που στεγάζεται στον Κεφαλά, η οικονομική κατάσταση των Δήμων και η γενικότερη οικονομική κρίση.
Από πλευράς των Οικολόγων Πράσινων τέθηκε το ζήτημα της ανάγκης δημιουργίας Φορέα Διαχείρισης για τη λίμνη Κουρνά που είναι η μεγαλύτερη της Κρήτης, εντάσσεται στο δίκτυο προστατευόμενων ευρωπαϊκών Οικοτόπων NATURA 2000 και θα πρέπει να προστατευθεί, τόσο για τη συμβολή της στην οικολογική ισορροπία και την προστασία των αποθεμάτων νερού, όσο και γιατί αποτελεί πόλο έλξης εναλλακτικού τουρισμού – οικοτουρισμού. Εκτενής συζήτηση έγινε και για το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βάμου του οποίου η λειτουργία είχε ανασταλεί με υπουργική απόφαση το καλοκαίρι, μετά όμως από τις κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών, του Δήμου και άλλων φορέων λειτουργεί ξανά με 4 εκπαιδευτικούς. Πρέπει να διασφαλιστεί η λειτουργία του και την επόμενη σχολική χρονιά με όλο το απαιτούμενο προσωπικό, ώστε να συμβάλλει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση μαθητών, εκπαιδευτικών και κατοίκων για το περιβάλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: