Διεύθυνση γραφείων στα Χανιά: Παρθενίου Κελαϊδή 8, τηλέφωνο 28210-97590, κιν. 6934 402748

Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Παρουσίαση υποψηφίων των Οικολόγων Πράσινων στα Χανιά

Το ψηφοδέλτιο που θα κατεβάσουν στα Χανιά ανακοίνωσαν χθες οι Οικολόγοι Πράσινοι. Όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο κ. Βαγγέλης Μαρκάκης, μέλος των Οικολόγων Πρασίνων στα Χανιά «οι Οικολόγοι Πράσινοι, στο πλαίσιο των κρίσιμων αυτών εκλογών προσφέρουν στο εκλογικό σώμα των Χανίων μια αξιόλογη και μαχητική ομάδα υποψηφίων, οι οποίοι με τις πράξεις και τα λόγια τους πάνω από μια δεκαετία έχουν αποδείξει ότι πραγματικά ενδιαφέρονται για τα Χανιά και για όλη την Κρήτη». Πιο αναλυτικά οι υποψήφιοι με τους Οικολόγους Πράσινους, είναι:
Κατερίνα Καλυβιανάκη: Ιδιωτική υπάλληλος με πολύχρονη εθελοντική δράση σε πολλούς τομείς κοινωνικών και οικολογικών δράσεων. Συντονίστρια της τοπικής κίνησης των Οικολόγων Πρασίνων και μέλος της Συντονιστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πρασίνων Κρήτης.
Βαγγέλης Κατσανεβάκης: Αρχιτέκτονας. Ιδρυτικό μέλος των Οικολόγων Πρασίνων και της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων. Συμμετέχει εδώ και χρόνια σε περιβαλλοντικά, χωροταξικά και οικολογικά προβλήματα του Νομού. Υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης της ΔΕΔΙΣΑ Χανίων και έχει ασχοληθεί με την προστασία και ανάδειξη των Βυζαντινών Τειχών της πόλης καθώς και με ανακατασκευή παλαιών κτηρίων με ενεργειακά και βιοκλιματικά κριτήρια.
Μιχάλης Μπονατάκης: Γιατρός καρδιολόγος με πολύχρονη δράση σε πολιτικούς και κοινωνικούς χώρους. Μέλος της θεματικής ομάδας υγείας των Οικολόγων Πρασίνων.
Φώτης Ποντικάκης: Δάσκαλος, υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Νομού Χανίων. Πρόεδρος Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Νομού Χανίων με πολύχρονη δραστηριότητα στα Χανιά σε θέματα εκπαίδευσης και Περιβάλλοντος.
Γιώργος Σκουλάς: Φωτογράφος. Ασχολείται με κοινωνικά και οικολογικά προβλήματα επί σειρά ετών. Μέλος της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων.
Κώστας Τζωρτζάκης: Επιχειρηματίας. Ενεργός πολίτης σε πολιτιστικά και περιβαλλοντικά θέματα του Νομού Χανίων. Από την πλευρά της η κα Κατερίνα Καλυβιανάκη, επεσήμανε ότι: «ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εκλογών, όλοι εμείς θα συνεχίσουμε να συμμετέχουμε σε φορείς και συλλογικότητες που αγωνίζονται όχι μόνο για περιβαλλοντικά θέματα αλλά και για θέματα Πρόνοιας, Κοινωνικής αλληλεγγύης και δίκαιης κοινωνικής πολιτικής». Επίσης η κα Καλυβιανάκη, διευκρίνισε ότι: «αν το αποτέλεσμα των εκλογών είναι θετικό για εμάς, όλοι οι υποψήφιοι των Οικολόγων Πράσινων όπως και οι Ευρωβουλευτές μας, θα εφαρμόσουν την εναλλαγή, δηλαδή σε δύο χρόνια ο δεύτερος του ψηφοδελτίου θα πάρει τη θέση του πρώτου. Ακόμη το 50% της βουλευτικής αμοιβής θα πηγαίνει στο κόμμα για τη χρηματοδότηση οικολογικών και περιβαλλοντικών δράσεων». Από την εφημερίδα "Χανιώτικα νέα", 24-4-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: