Διεύθυνση γραφείων στα Χανιά: Παρθενίου Κελαϊδή 8, τηλέφωνο 28210-97590, κιν. 6934 402748

Πέμπτη 28 Μαΐου 2009

Όχι στο πογκρόμ κατά των μεταναστών

Οι Οικολόγοι Πράσινοι Χανίων υποστηρίζουν τη σημερινή συγκέντρωση στην Πλατεία της Αγοράς ενάντια στις συλλήψεις και την επιχείρηση τρομοκράτησης των πιο δραστήριων πολιτικά μεταναστών στα Χανιά.

Καταγγέλλουμε την επιχείρηση τρομοκράτησης που εξαπέλυσε πρόσφατα η αστυνομία στα Χανιά κατά συγκεκριμένων μεταναστών της πόλης, με εισβολές σε σπίτια, «άτυπες» ανακρίσεις, εκφοβισμούς και απειλές για απέλαση κ.λ.π. .

Η ελληνική κυβέρνηση επιμένει σε μια «διαχείριση» του θέματος των μεταναστών που είναι τόσο αντιανθρώπινη όσο και αναποτελεσματική και επικίνδυνη -υπενθυμίζουμε τα πρόσφατα γεγονότα της Αθήνας.

Υπάρχει ανάγκη για ριζική αλλαγή πολιτικής τόσο στην Ελλάδα (όπου παρουσιάζονται τα χαμηλότερα ποσοστά αποδοχής αιτημάτων ασύλου πανευρωπαϊκά και όπου υφίσταται μια τεράστια ανικανότητα να δημιουργηθούν χώροι υποδοχής με τις αναγκαίες υποδομές, ως ένα βασικό πρώτο μέτρο – παράδειγμα το φιάσκο της Πάτρας) όσο και στην Ε.Ε. συνολικά.

Καλούμε όλα τα κόμματα, τους φορείς των μεταναστών και τις κινήσεις πολιτών σε όλη την Ελλάδα σε κοινή δράση για να προωθήσουμε από κοινού σημαντικές αλλαγές τόσο στη μεταναστευτική νομοθεσία της χώρας όσο και στις τρέχουσες απαράδεκτες πρακτικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: