Διεύθυνση γραφείων στα Χανιά: Παρθενίου Κελαϊδή 8, τηλέφωνο 28210-97590, κιν. 6934 402748

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 25/9/09 στην Πλ. Αγοράς 6.00 μ.μ.

Χαρακτηριστικό της χειροτέρευσης του πολιτικού κλίματος τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα είναι η αύξηση των επιθέσεων φασιστικών στοιχείων σε συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους, σε μετανάστες, σε απεργούς εργαζόμενους, γενικά σε κινήσεις και συσπειρώσεις που «ενοχλούν» τις κατεστημένες πολιτικές δυνάμεις και οικονομικά συμφέροντα. Ουσιαστικά πρόκειται για αναβίωση του παρακράτους, μια και είναι φανερό πως, στις περισσότερες περιπτώσεις, οι ομάδες αυτές έχουν άτυπη κάλυψη από αστυνομία και άλλα τμήματα του κρατικού μηχανισμού.
Θυμίζουμε την περσινή ρίψη χειροβομβίδας στο Στέκι Μεταναστών στην Αθήνα, τον πυροβολισμό εναντίον μαθητών που συνεδρίαζαν, τους ξυλοδαρμούς προσφύγων κ.α. πολλά. Στα Χανιά ειδικότερα, έχουμε πολλά επεισόδια επιθέσεων σε μετανάστες τα τελευταία χρόνια. Πρόσφατα (13-909) καταγγέλθηκε βάρβαρη επίθεση εναντίον 5 ατόμων έξω από την κατάληψη της Μεραρχίας, τη μέρα που γινόταν το αντιρατσιστικό φεστιβάλ. Είχε προηγηθεί καταστροφή υλικού ενημ έρωσης για το φεστιβάλ, και καταστροφές εκλογικών περιπτέρων τόσο της τωρινής προεκλογικής περιόδου όσο και αυτής των Ευρωεκλογών.
Πιστεύουμε πως η ελάχιστη απάντηση σ΄αυτή την κατάσταση είναι μια ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας, γι αυτό και καλούμε κι εμείς όλους τους Χανιώτες και Χανιώτισες στην αυριανή συγκέντρωση στην Πλατεία της Αγοράς στις 6.00 μ.μ.
Πέρα από αυτό, παραμένει επιτακτική η αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών, για να σταματήσει η δράση των παρακρατικών στοιχείων. Πέρα από τις διαδηλώσεις και τις καταγγελίες από άτομα και από μαζικούς φορείς, που πρέπει οπωσδήποτε να γίνονται, είναι σημαντικό και στο ελληνικό κοινοβούλιο να δυναμώσουν οι πολιτικές δυνάμεις που αντιστέκονται στο φασισμό και όχι αυτές που υποστηρίζουν – ανοιχτά ή καλυμμένα- τις φασιστικές ομάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: