Διεύθυνση γραφείων στα Χανιά: Παρθενίου Κελαϊδή 8, τηλέφωνο 28210-97590, κιν. 6934 402748

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

Η αφισορύπανση ξαναχτυπά

Η αφισορύπανση είναι παλιό σπορ των κομμάτων, το οποίο, αυτές τις τελευταίες μέρες της προεκλογικής περιόδου, αποδεικνύουν ότι ουδέποτε ξέχασαν, παρά τις «πράσινες» διακηρύξεις τους.

Έτσι, για να αποδείξουν το ορθόν της αρχαίας ρήσεως «έπεα πτερόεντα» («λόγια του αέρα» στα νεοελληνικά), φροντίζουν αυτές τις μέρες να γεμίσουν όχι απλά τους χώρους που προορίζονται για αφίσες αλλά κάθε κολόνα και κολονάκι με φάτσες αρχηγών και ομοιόμορφες αφίσες.

Τώρα το πόσο χαρτί κι ενέργεια σπαταλιέται, πόσα δέντρα θυσιάζονται γι’ αυτές τις αφίσες, αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Σκοπός δεν είναι πλέον η πληροφόρηση των πολιτών για την α’ ή β’ εκδήλωση του τάδε κόμματος, αλλά η επικράτηση του ενός πάνω στις αφίσες του άλλου, κι ας υπάρχουν 15 ολόιδιες αφίσες του ίδιου κόμματος η μια δίπλα στην άλλη! Δείγμα κι αυτό του πώς αντιλαμβάνονται ορισμένοι τη δημοκρατία: Δεκάδες ολόιδιες αφίσες η μια δίπλα στην άλλη, και αυτές των άλλων κομμάτων εξαφανισμένες από κάτω. Από κάτι τέτοιες μικρές πράξεις μαθαίνει κανείς μεγάλες αλήθειες για τις πραγματικές απόψεις για τη δημοκρατία αυτών που επιδίδονται σε τέτοια σπορ.

Εμείς ως Οικολόγοι Πράσινοι σε αυτό το παιχνίδι δε θα συμμετέχουμε. Δε θα κολλήσουμε αφίσες. Δε θέλουμε να σπαταλήσουμε ενέργεια, δε θέλουμε να θυσιάσουμε δέντρα, δε θέλουμε να επιβάλουμε τη δική μας άποψη πάνω από τους άλλους, δεν πάσχουμε από προσωπολατρία για να γεμίζουμε τον τόπο με τη φάτσα του αρχηγού μας (γιατί αρχηγό δεν έχουμε). Θέλουμε έναν πολύχρωμο κόσμο, όπου όλα τα λουλούδια μπορούν να ανθίζουν, όπου όλες οι απόψεις μπορούν να ακουστούν. Και σε ένα τέτοιο κόσμο, δεκάδες ομοιόμορφες αφίσες δεν ταιριάζουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια: